Блог Ігора Бойка. Індивідуальні нагороди сезону НБА 2014/15

15 апреля 2015, 17:17
Ігор Бойко визначив всіх найкращих за підсумками регулярного чемпіонату НБА, що сьогодні вночі добігає до свого кінця.
Блог Ігора Бойка. Індивідуальні нагороди сезону НБА 2014/15 Ігор Бойко визначив всіх найкращих за підсумками регулярного чемпіонату НБА, що сьогодні вно...
AP Images
Взагалі виділяти індивідуальні досягнення в командних видах спорту це вже неправильно. Кожен гравець намагається в першу чергу зробити так, щоб перемагала його команда. Якщо він думає про індивідуальні досягнення, то не може називатись частиною команди. Навіть Расел Вестбрук з другою половиною сезону в його виконанні так багато бере на себе задля того, аби його Тандер хоч якось вигравали.

Проте для НБА індивідуальні нагороди завжди мали значення. Тільки в своїх публічних виступах гравці для проформи говорять, що їх не цікавить приз, наприклад, MVP. Але це завжди престижно. А тому завжди важливо.
 
MVP: Стефен Каррі (Голден Стейт Воріорз)

Блог Ігора Бойка. Індивідуальні нагороди сезону НБА 2014/15
forbes.com
 
Взагалі незрозуміло, звідки беруться суперечки щодо MVP.
 
Расел Вестбрук у другій половині сезону встановлював особисті рекорди. Ентоні Девіс просто лякає своїми можливостями для 22-річного хлопця. Джеймс Харден за увесь сезон тільки двічі набирав менше десяти очок за гру та тягнув Рокетс, де травми та постійні обміни заважали грати колективно. ЛеБрон Джеймс и Кріс Пол все ще неймовірні.
 
Але це все якісь безглузді спроби штучно створити інтригу. Стеф Каррі протягом усього сезону грав дуже сильно. Він був безперечно найкращим гравцем безперечно найкращої команди сезону. Не вина ж Каррі, що Вестбруку та Хардену треба кидати по 30 разів, щоб їх команди розраховували на перемогу, тоді як у Стефа є близнюк Клей Томпсон.
 
Якщо MVP віддадуть комусь іншому, в кінці фрази "він заслужив" буде "але", тоді як у випадку Каррі ніяких заперечень бути не може.
 
Coach of the Year: Майк Буденхолцер (Атланта Хоукс)

Блог Ігора Бойка. Індивідуальні нагороди сезону НБА 2014/15
ajc.com
 
Таке враження, що при виборі Буденхолцера треба обов'язково відповідати на запитання, мовляв, а чому не Стів Керр.
 
Воріорз безперечно стали найкращою командою сезону.  Ще за часів Марка Джексона говорили, наскільки сильний склад у Голден Стейта, а Керр своїми чіткими рішеннями зробив з потенційно непоганої команди насправді сильну.
 
Але порівнювати можливості складу Воріорз та Атланти Хоукс просто неможливо. До матчу усіх зірок взимку Атланта підійшла в якості ледь не найсильнішої команди ліги, проте якби не травми, жоден з гравців взагалі б не потрапив до складу слабкої команди Сходу. Андре Ігудала жодного разу не вийшов зі стартових хвилин за Голден Стейт, рольовиком став Девід Лі. В той час у Атланті найкращими гравцями з лави запасних є Денніс Шрьодера та Майк Скотт.
 
Це не завадило Атланті виграти 60 ігор за сезон та впевнено виграти змагання в своїй конференції. Майк Буденхолцер примусив цю Атланту грати саме так. А Керр був би безумовно кращим тренером, якби влітку вибрав Нікс, а потім з ними виграв 60+ матчів.
 
Rookie of the Year: Нікола Міротіч (Чикаго Буллз)

Блог Ігора Бойка. Індивідуальні нагороди сезону НБА 2014/15
chicago.suntimes.com
 
Хто б міг подумати, що в одному з найкращих драфтів останніх років не знайдеться достойних кандидатів для призу кращого новачка сезону. Звісно в деяких випадках є раціональні причини: серйозні травми багатьох виконавців (Паркер, Ембіїд, Гордон, Рендл). Проте на цьому драфті було не п'ять гравців з обіцянками зіркового майбутнього, а всі 25.
 
Новачки в сильних командах переважно сиділи на лаві для запасних, а ті що грали, виступали в смішних командах типу Сікерз, Лейкерс, Нікс, Тімбервулвз. Минулого сезону Майкл Картер-Вільямс отримав приз, незважаючи на виступи за Філадельфію. Цього року також кращим новачком може бути іменитий хлопець з команди-аутсайдера (не Джордан Кларксон чи Ленгстон Голловей).
 
Проте вибір на користь Ендрю Віггінса буде поганим. У нього є статус і можливе зіркове майбутнє, проте конкретно в цьому сезоні він був слабкішим за Ніколу Міротіча. 24-річний іспанець з чорногорським корінням приїхав до Чикаго зовсім не юнаком, вже має за спиною кілька років сильних виступів за мадридський Реал. В НБА він був новачком, а тому може претендувати на приз. На відміну від того ж Віггінса Міротіч хоч чимось допомагав своїй команді перемагати.
 
Sixth Man of the Year: Айзейя Томас (Бостон Селтікс)

Блог Ігора Бойка. Індивідуальні нагороди сезону НБА 2014/15
Copyright The E.W. Scripps Company, B. SEVALD/EINSTEIN
 
В сучасному НБА є два гравці просто з ідеальними якостями для ролі шостого гравця. Джамал Кроуфорд та Лу Вільямс знову серед головних претендентів на цю нагороду. Проте цього сезону у них з'явився серйозний конкурент. Айзейя Томас переріс статус першого номера команди, який намагаєтьтся будь-яким чином компенсувати ті очки, які потім суперник закине через нього.
 
Зі зростом 175 см й не треба бути гравцем стартового складу. Томас починав сезон шостим гравцем Фінікс Санз, а потім ще більше розкрився в складі Бостон Селтікс, який навіть до плей-оф пробився завдяки його допомозі. Зараз Томас рідше зустрічається з різними полами, каррі, вестбруками, воллами, ірвінгами, що дозволяє розкривати потенціал.
 
Томас - гравець з обмеженими можливостями, але саме настільки обмеженими, щоб відповідати ролі кращого шостого гравця.
 
Most Improved Player: Джиммі Батлер (Чикаго Буллз)

Блог Ігора Бойка. Індивідуальні нагороди сезону НБА 2014/15
getty images
 
Улюбленцем публіки цього сезону звичайно став Хассан Вайтсайд. Він два роки посидів в Сакраменто, потім ще два роки грав бозна де, поки якимось дивом не потрапив на початку сезону до Майямі. У складі Хіт 25-річний центр заграв просто неймовірно: має всі шанси закінчити сезон з дабл-даблом та на другому місці по блок-шотам.
 
Якщо буквально розуміти поняття призу, то варіантів окрім Вайстайда просто не може бути. Нехай навіть Хіт і не зіграють в плей-оф.
 
Проте цього сезону головними фаворитами завжди називали двох гравців Джиммі Батлера та Дреймонда Грін. І приз має отримати хтось з них. Чи Батлер, який тепер не тільки елітний захисник, а ще й по 20 очок в середньому за гру забиває. Чи Грін, що став провідником між бажанням Воріорз атакувати та необхідністю захищатися.
 
Добрі представники ліги мабуть віддадуть хоч якийсь приз Гріну (він претендує ще найкращого захисника), і тоді Батлер отримує MIP, як доказ того, що не тільки будь-кого можна навчити захищатись, але й атакувати.
 
Defensive Player of the Year: Дреймонд Грін (Голден Стейт Воріорз)

Блог Ігора Бойка. Індивідуальні нагороди сезону НБА 2014/15
AP Photo/Jeff Chiu
 
Влітку 2013 року керівництво Голден Стейт на непогані гроші підписало Андре Ігудалу. Він повинен був забезпечити захист та атлетизм команді з Каррі, Томпсоном та Лі. У команді Стіва Керра цю справу на себе взяв саме Грін. За рівнем гри в захисті його хтось міг називати "новим Ігудалою", але після такого сезону все змінилось. Тепер Грін сам собі сильний гравець без порівнянь з кимось іншим.
 
А це до речі чудова перевірка того, чи став спортсмен сильним. Він не є таким, доки його порівнюють з іншим, називаючи "новим [потрібне прізвище]".
 
Традиційно нагорода кращому захиснику отримує бігмен. Пойнтгард тільки раз отримував приз (звичайно Гері Пейтон), а за останні 19 років тільки Рон Артест не грав центрового. При всій повазі до цьогорічних ДеАндре Джордана та Ентоні Девіса вони просто не можуть бути кращими захисниками в часи, коли більшість очок набирають маленькі гравці та снайпери. Не дарма головним конкурентом Гріна називають Кавая Леонарда чи інших кліщів Тоні Аллена та Ейвері Бредлі.
 
Проте Грін заслужив хоч одну нагороду. А може й обидві.
 
All- NBA
 
Перша команда: Стефен Каррі, Джеймс Харден, ЛеБрон Джеймс, Ентоні Девіс, Тім Данкан.
 
Друга команда: Кріс Пол, Расел Вестбрук, Кайл Корвер, ЛаМаркус Олдрідж, ДеМаркус Казінс.
 
Третя команда: Джон Волл, Клей Томпсон, Джиммі Батлер, По Гасоль, Марк Гасоль.
 
All-Defensive

Перша команда: Тоні Аллен, Кавай Леонард, Дреймонд Грін, Ентоні Девіс, ДеАндре Джордан.
 
Друга команда: Ейвері Бредлі, Джиммі Батлер, Тревор Аріза, Тім Данкан, Руді Гобер.
 
All-Rookie
 
Перша команда: Джордан Кларксон, Елфрід Пейтон, Ендрю Віггінс, Нікола Міротіч, Нерленс Ноель.
 
Друга команда: Маркус Смарт, Зак ЛеВайн, Родні Гуд, Тарік Блек, Юсуф Нуркіч.

Матеріал вперше було розміщено на сайті boykoigor.blogspot.ie.
Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
Klaus144a, iSport.ua
Klaus144a
16 апреля, 21:02
MVP Харден и ТОЧКА!!!
Matthew James Bellamy, iSport.ua
Matthew James Bellamy
16 апреля, 13:22
"Джеймс Харден за увесь сезон тільки двічі набирав менше десяти очок за гру та тягнув Рокетс, де травми та постійні обміни заважали грати колективно...Але це все якісь безглузді спроби штучно створити інтригу"
---------------------------------
Нічого собі "безглузді", дядько самотужки витягнув команду на 2 місце на надпотужному заході. Стабільно сильно провів фактично весь відрізок регулярки. Звичайно Стеф заслужив, але в цьому році отримати має Харден!
Giroi, iSport.ua
Giroi
16 апреля, 07:36
Порадували перші 3 команди року, майже по всіх позиціях згоден ))
цика, iSport.ua
цика
15 апреля, 23:59
Та ну, MVP- Харден
jinky, iSport.ua
jinky
15 апреля, 22:29
Мені сподобалось! Гарна стаття і все в принципі по ділу! Дуже радий за Томаса! Нажаль Кавай, якби не був травмований теж був би в Топі! Такого працьовитого і толкового гравця ПОП собі підмахнув і виховав, просто ляля!
Kanopus, iSport.ua
Kanopus
15 апреля, 22:08
Штаны Ти-Макану бред же. впечатление, что автор подсмотрел награды где-то на CBS с ESPN. но добавил свою аргументацию. не нужно было. #watchnogames

Непонятно откуда споры об MVP? а ничего, что это первый за 5 или 8, мать их, лет, когда на МВП действительно была гонка до конца? а без них в том числе, регулярка - то еще дерьмицо.

Уиггинс НЕ плохой выбор, но адаптация Миро заслуживает упоминания.

Дэвис НЕ не может выиграть ДПОЙ, потому что на следующий год он главный кандидат на нее. букмекеры знают свое дело.

Батлер - это выбор в стиле Джорджа перед Холидэем. Будет Хасан.
+1. Да ещё в таком безапелляционном тоне написано... Прям противно стало после прочтения.
Rakim, iSport.ua
Rakim
15 апреля, 20:54
От же ж!? Шо за керрня така? Не стаття, а казна-що. Ще й українську спаплюжили... Бєда.
Штаны Ти-Мака, iSport.ua
Штаны Ти-Мака
15 апреля, 20:38
ну бред же. впечатление, что автор подсмотрел награды где-то на CBS с ESPN. но добавил свою аргументацию. не нужно было. #watchnogames

Непонятно откуда споры об MVP? а ничего, что это первый за 5 или 8, мать их, лет, когда на МВП действительно была гонка до конца? а без них в том числе, регулярка - то еще дерьмицо.

Уиггинс НЕ плохой выбор, но адаптация Миро заслуживает упоминания.

Дэвис НЕ не может выиграть ДПОЙ, потому что на следующий год он главный кандидат на нее. букмекеры знают свое дело.

Батлер - это выбор в стиле Джорджа перед Холидэем. Будет Хасан.
Estok, iSport.ua
Estok
15 апреля, 20:37
fmfan7313 Лучший третий номер в защите как раз и располагается в первой защитной сборной, так что все по делу. Я имел ввиду, что что в лучшей защитной пятерке вообще делает Ариза. ЛеБрон уже не элитный защищающийся который даже на вторую не тянет? И ЛеБрон первый, кто мне в голову пришел, с какой стати Ариза попал в этот список вообще)
EdemUs, iSport.ua
EdemUs
15 апреля, 20:27
Что-то Родни Гуда не помню, откуда он?
Мои призы: Mvp: Карри, Дифенс: Кавай, Новичок: Вигинс(Миротич пол сезоны разчехлялся, и не вина Эндрю что команда за пиком нырнула), шестой - Миротич, прогресс: Батлер
Boss.ua, iSport.ua
Boss.ua
15 апреля, 18:07
Мені страшно запитати - а хто такий Ігор Бойко? З цією фамілією у мене асоціюються вишки Бойка. По темі - діфендер оф зе єар Квай Лєопард, Мост імпрув плея - Хасик Вайтхорс, МВП - Стефцьо, 6 - Айзейка
Andrea Forlani, iSport.ua
Andrea Forlani
15 апреля, 18:06
~MyDown~может ли уайтсайд получить лучшего новичка? Нет, он сыграл две минуты в сезоне 2010/11 и 109 минут в сезоне 2011/12
~MyDown~, iSport.ua
~MyDown~
15 апреля, 17:57
может ли уайтсайд получить лучшего новичка?
Rusik96, iSport.ua
Rusik96
15 апреля, 17:53
Вроде все по делу.
Но Драммонд явно в защитные сборные должен попасть
Estok, iSport.ua
Estok
15 апреля, 17:38
Забыл про Газоля младшего, его вообще нигде нет. НИ в защитной, ни в All-Nba. Спорный состав, в общем, имхо
fmfan7313, iSport.ua
fmfan7313
15 апреля, 17:37
EstokДанкан в 1 команде Алл-NBA ? НЕ умаляя заслуг Тима, но вы серьезно? Или у нас Тимми получает место только за то что "в 39 так играть это нереально", как то слабоват аргумент. Тогда уж лучше По Газоль, если такая петрушка, он посильнее отыграл этот сезон. Не говоря уж о том, что он 4ка.
Опять таки, почему не Миллсеп? НЕ ГАзоль? НЕ Гриффин в конце концов? Олдридж?
All-Defensive Данкану место опять таки за какие грехи? Гобер? ПОчему не Драммонд?
И, на секундочку, Тревор Ариза...Лучший третий номер в защите (во второй команде)? У меня нет всей статистики, буду рад ошибаться (и буду не против, если кто укажет на эти факты), но что-то я очень сомневаюсь в этом.
Спасибо
Лучший третий номер в защите как раз и располагается в первой защитной сборной, так что все по делу.
Estok, iSport.ua
Estok
15 апреля, 17:35
Данкан в 1 команде Алл-NBA ? НЕ умаляя заслуг Тима, но вы серьезно? Или у нас Тимми получает место только за то что "в 39 так играть это нереально", как то слабоват аргумент. Тогда уж лучше По Газоль, если такая петрушка, он посильнее отыграл этот сезон. Не говоря уж о том, что он 4ка.
Опять таки, почему не Миллсеп? НЕ ГАзоль? НЕ Гриффин в конце концов? Олдридж?
All-Defensive Данкану место опять таки за какие грехи? Гобер? ПОчему не Драммонд?
И, на секундочку, Тревор Ариза...Лучший третий номер в защите (во второй команде)? У меня нет всей статистики, буду рад ошибаться (и буду не против, если кто укажет на эти факты), но что-то я очень сомневаюсь в этом.
Спасибо
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

НОВОСТИ РАЗДЕЛА
все новости iSport.ua - новости
ГОЛОСОВАНИЕ
все опросы
В какой команде продолжит карьеру Кевин Дюрант?
Оклахома-Сити
Вашингтон
Лейкерс
Хьюстон
Голден Стейт
Другая

НБА

  09 мая 2016  
 
 

НБА. ВОСТОЧНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ

       
# команда в п
1. Кливленд* 57 24
2.  Торонто* 55 26
3.  Майами*  48 33
4.  Атланта* 48 33
5. Бостон* 47 34
6. Шарлотт* 47 34
7.  Индиана* 44 37
8.  Детройт* 43 38
9. Чикагоо 41 40
10 Вашингтоно 40 41
11. Орландоо 35 46
12. Миллуокио 33 48
13. Нью-Йорко 32 50
14. Бруклино 21 60
15. Филадельфияо 10 71
 
 
 

 
 

НБА. ЗАПАДНАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ

      
# команда в п
1. Голден Стейт* 72 9
2. Сан-Антонио* 66 15
3. Оклахома-Сити* 55 27
4. ЛА Клипперс* 53 28
5. Портленд* 43 38
6.  Даллас* 42 39
7.  Мемфис* 42 39
8.  Хьюстон 40 41
9. Юта 40 41
10.  Денверо 33 48
11. Сакраментоо 33 48
12. Нью-Орлеано 30 51
13. Миннесотао 28 53
14. Финиксо 22 59
15. ЛА Лейкерсо 16 65
 
 
 


ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

Сервисы: Деньги с карты на карту

Отдел продаж Digital рекламы: reklama@umh.com.ua; Тел: +38 (044) 207-33-05, +38 (044) 207-97-00

Новости Футбола | Новости Украины | Автоновости | КП в Украине | Газета «Команда»

i.ua Rambler's Top100