Суперлига. Политехника справилась с Азотом

22 января 2011, 17:50
| Богдан Пастернак, iSport.ua
Железные нервы Ильи Шемосюка принесли львовянам столь долгожданную победу.
Суперлига. Политехника справилась с Азотом Железные нервы Ильи Шемосюка принесли львовянам столь долгожданную победу.
фото БК Политехника
Для львівської Політехніки поєдинок із дніпродзержинським Дніпро-Азотом був чудовим шансом довести, що поразка львів’ян у першому колі на власному майданчику була не більше, ніж випадковістю. Окрім того, львівські шанувальники баскетболу уже доволі довго не знали що таке перемога львівських баскетболістів. У цій грі підопічні Андрія Подковирова повинні були довести, що вони гідні вболівальницької уваги і бодай на якийсь час подарувати віру своїм уболівальникам на успішні майбутні матчі в Суперлізі.

 Протистояння Політехніки та Дніпра-Азота розпочалося влучним кидком Віггінса з середньої дистанції. Втім, Горбенко та Фрейзер у двох наступних атаках змінили лідера. Проти цього були Моррісон та Уільямс. Останній ефектним слем-данком після передачі Ревзіна знову вивів львів’ян вперед, а семиочокову перевагу господарям забезпечив Віггінс. Останній влучив "трюльник" і одну з атак своєї команди завершив зверху – 11:4. Такий старт львівським вболівальникам сподобався. Вони "завелися" уже на перших хвилинах поєдинку. Натомість головний тренер гостей Ігор Чигринов вимушеним тайм-аутом взявся рятувати провалений старт своєї команди.

Після хвилинної перерви гра особливо не змінилася. "Студенти" продовжували нарощувати свою перевагу. Про свої снайперські здібності нагадав Ревзін. Після триочкового Павла рахунок став 14:4 на користь господарів. Варто зазначити, що У захисті львів’яни на початку матчу впоралися з Фрейзером. Останній під щитом суперника почувався не надто впевнено. Натомість в атаці "політехи", на відміну від попередніх матчів, діяли цікавіше та різноманітніше. Чимало своїх очок господарі здобували на контратаках . Зокрема, саме після контратак Ревзін та Моррісон довели перевагу господарів до 13-ти очок – 21:8.

Головний тренер гостей Ігор Чигринов у середині чверті тасував склад своєї команди, однак це дивідендів не принесло. У першій чверті львів’яни скористалися з беззубою грою суперника у нападі і повністю його переграли – 21:12.

У другому періоді матчу львів’яни уже не так впевнено грали в атаці, однак зберігали комфортну для себе перевагу. Чудово в гру у другому періоді вписалися Зубрицький та Андрюкайтіс. Перший вдало захищався, а другий результативно бомбардував корзину суперника. Втім, коли Вільямс отримав четвертий фол і сів на лавку запасних, здавалося, гості по-справжньому зарухалися. Горбернко та Каррі скоротили перевагу львів’ян до 9-ти очок, тим самим заставивши втрутитися в гру уже Андрія Подковирова.

Після хвилинної перерви Вігніс усе швидко розставив на місця, довівши перевагу своєї команди до 14-ти очок – 38:24. Цього разу тайм-аут уже взяв інший тренер, після якого кардинально нічого не змінилося. Політехніка довела другу чверть матчу до логічної переваги, ефектну крапку у якій поставив Ебернеті, влучивши майже із фінальною сиреною – 42:27.

Після перерви про свою появу на майданчику нагадав Моррісон. Скот забив перші чотири очки своєї команди у третій чверті. Натомість гості й надалі не вражали своєї грою у нападі. Якщо й вдавалося якась класно розіграна комбінація, то завершувалася вона чи то блок-шотом Моррісона, чи то простою втратою.

Наприкінці третьої десятихвилинки Вільямс зробив фатальну помилку – у простій ситуації заробив п’ятий фол. Хоч цього вечора Нік був далеко не найкращим у своїй команді, однак саме після п’ятого фола американця у Політехніки почалися проблеми. Спочатку Шелуха зробив кілька невимушених помилок, а згодом Срока заробив втрату, після чого Андрій Подковиров втрутився в гру. А рахунок для дніпродзержинців уже був не такий загрозливий - 52:46.

Після тайм-ауту Ебернеті та Зубрицький продемонстрували як слід виконувати триочкові кидки, однак перевага львів’ян не стала комфортною. Дніпро-Азот перед заключним періодом поступався з різницею у сім очок – 51:58.

Шанс впритул наблизитися супернику у рахунку подарував Віггінс. Алан сфолив не по-спортивному на Дюксу. Утім, Дюкс не влучив жодного із штрафних кидків і дану атаку гості не довели до зміни очок не табло. Загалом, свої перші очки у четвертій чверті гри гості забили за три з половиною зіграних хвилини. Тоді Балашов, влучивши з периметра, наблизив свою команду на симпатичну відстань у рахунку – 54:60. До того ж, п’ятий фол у наступній атаці отримав Ревзін. На майданчик вперше у матчі вийшов молодий Доленко. Шелуха і Ходов своєю грою і тренера, і вболівальників точно не радували. Утім, із хвилюваннями Олександр також впорався як слід.

У момент, коли Політехніці був потрібен справжній лідер, як це не дивно, однак таку роль на себе взяв поляк Срока. У гостей лідерські функції на себе взяв Балашов. Саме він, в черговий раз влучивши здалеку, наблизив свою команду до суперника на комфортну відстань – 62:59. А у наступній атаці Карім влучним двоочковим впритул наблизив свою команду до суперника – 61:62. У ці хвилини стало ясно: кінцівка матчу буде напруженою. Той-таки Карім міг вивести свою команду вперед, однак у відповідальний момент схибив з середньої дистанції. Ключовою у матчі стала заміна Доленка на Шемосюка. Іллі у відповідальний момент прийшлося отримувати удари по руках від суперника і кидати штрафні кидки. Шемосюк забив сім з восьми штрафних кидків, таким чином довівши, що тактика фолу суперника себе не виправдала.

Ключовий момент матчу стався за 5 секунд до фінальної сирени, коли при рахунку 72:69, судді дали сумнівний фол в атаці Ламару Каріму. Відтак, шансів зробити диво гості уже не мали часу. Та й після такого суддівського рішення, мабуть, і пропало бажання...

Фінальна сирена зафіксувала важку перемогу львів’ян з рахунком 74:69. Як стало відомо після матчу, Дніпро-Азот написав лист-протест на суддівство у цьому матчі. Як розгорнеться справа у цьому питанні, дізнаємось лише з часом.

Политехника - Днепр-Азот 74:69 (21:12, 21:15, 16:24, 16:18)
 
П: Эбернети (11 + 6 подборов + 6 передач + 5 потерь), Уильямс (2), Ревзин (8 + 6 подборов), Уиггинс (20 + 6 подборов + 3 перехвата), Моррисон (8) - старт; Андрюкайтис (7), Шемосюк (7), Срока (6 + 10 подборов + 4 передачи + 4 потери), Зубрицкий (5), Доленко (0), Шелуха (0), Ходов (0). 
 
ДА: Сирсниньш (15 + 3 потери), Карим (22 + 4 потери), Дьюкс (5), Горбенко (4), Фрейзер (5 + 9 подборов + 4 потери) - старт; Балашов (12 + 4 потери), Сокур (6), Дьюкс (5 + 3 блок-шота), Сирутавичюс (0), Мерриекс (0). 
 
Броски с ближней и средней дистанции: 18/38 (47,3%) - 14/32 (43,7%)
 
Броски с дальней дистанции: 7/20 (35%) - 7/21 (33,3%)
 
Штрафные броски: 17/22 (77,2%) - 20/27 (74%)
Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
godskiy79, iSport.ua
godskiy79
22 января, 22:38
Влодя
22 января, 21:27

А можно подробнее про источники финансирования Политехники?
alexpro, iSport.ua
alexpro
22 января, 21:54
Влодя
Простите за любопытство: а Политехника из какого корыта кормится? Не из того же ли самого? Хотя, конечно, Азот поприближеннее в корыту :)
Boozer, iSport.ua
Boozer
22 января, 21:42
Я тоже до начала матча был уверен в победе Азота!
Началось все не так, как хотелось. Куча ошибок. Но в конце собрались, довели до разрыва в -1, не хватило сил, после осталось 5 секунд, и кто его знает, но у Ламара были шансы забросить эти "3 очка", или отдать передачу на точный бросок. Балашов или Горбенко на это способны! А овертайм Азот бы завершил получше, они нашли свою игру в конце...

Интересно что будет с протестом...
Влодя, iSport.ua
Влодя
22 января, 21:27
alexpro
Ну, зважаючи на те, з чийого корита азот комиться, я не здивуюся, якщо в результаті протесту азоту зарахують перемогу 1000:0...
alexpro, iSport.ua
alexpro
22 января, 20:46
Влодя

Вы бы еще УБЛ вспомнили... Я не буду объяснять, почему сравнивать эти матчи, мягко говоря, идиотизм. Надеюсь, поймете сами.

К тому же, давайте не будем спешить - в свете протеста Азота...
godskiy79, iSport.ua
godskiy79
22 января, 20:41
Влодя
22 января, 18:44

А ты до матча что предсказывал? Где это можно почитать?
Влодя, iSport.ua
Влодя
22 января, 20:26
alexpro
І в Дніпродзержинську в матчі цих же команд теж ковбаса настріляла +33?
alexpro, iSport.ua
alexpro
22 января, 19:57
Влодя
Раз в год и колбаса стреляет...
Влодя, iSport.ua
Влодя
22 января, 18:44
А в прев'ю до туру автор розпинався, що в Політехніки немає шансів...
alexpro, iSport.ua
alexpro
22 января, 18:02
godskiy79
Главное, что украинец решил исход игры :)
Boozer, iSport.ua
Boozer
22 января, 17:57
Твою мать....
godskiy79, iSport.ua
godskiy79
22 января, 17:52
На две команды в старте два украинца... И то по причине лимита. Жесть, а не чемпионат...
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

НОВОСТИ РАЗДЕЛА
все новости iSport.ua - новости
ГОЛОСОВАНИЕ
все опросы
Чем вам, прежде всего, запомнится прошедший сезон Суперлиги?
Невероятными 100% побед Химика
Финансовыми трудностями в клубах группы "Приват"
Массовой миграцией украинцев за рубеж
Спасением МБК Николаев от прекращения существования
Удивительным третьим кругом в исполнении львовской Политехники
Сенсационным вылетом Будивельника от Днепра в полуфинальной серии
Чем-то иным

Украина. Суперлига

  02 мая 2016  



 
 

Суперлига Фаворит Спорт

     
# команда в п о
1.  БК Кривбасс 25 5 55
2.  Динамо 21 9 51
3.  Химик 23 4 50
4. Черкасские Мавпы 17 12 46
5. БК Запорожье 13 18 44
6. МБК Николаев 13 15 41
7. БК БИПА 12 17 41
8. Волыньбаскет-WOG 4 26 34
9. БК ИНФИЗ 3 25 31
 
 
 

 
 

Суперлига 

 
# команда в п о
1.  Днепр 13 1 27
2. Будивельник 11 3 25
3. Галичина 8 6 22
4. Кремень 8 6 22
5. Говерла 7 7 21
6. БК Харьков  6 8 20
7. Хортиця 2 12 16
8. БК Одесса 1 13 15
ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

Сервисы: Деньги с карты на карту

Отдел продаж Digital рекламы: reklama@umh.com.ua; Тел: +38 (044) 207-33-05, +38 (044) 207-97-00

Новости Футбола | Новости Украины | Автоновости | КП в Украине | Газета «Команда»

i.ua Rambler's Top100