Суперлига. Днепр позорится в Ровно

30 января 2010, 15:37
| Микола Пікула, iSport.ua
Поведя в счете в начале матча, Пульсар так и не уступили гостям свою победу.
Суперлига. Днепр позорится в Ровно Поведя в счете в начале матча, Пульсар так и не уступили гостям свою победу.
Кроу и компанию все-таки остановили, фото БК Днепр
Майже місяць рівненські прихильники баскетболу слідкували за виступами своїх улюбленців заочно – востаннє Пульсар вдома грав 30 грудня. Тоді рівняни доволі впевнено переграли у кубковому поєдинку івано-франківську Говерлу, хоча грали без декількох основних гравців - Павла Улянка, Олексія Полторацького, Андрія Артимовича й Іллі Шемосюка.
 
З тих пір багато "баскетбольної" води перетекло, тому рівненські вболівальники з нетерпінням очікували стартовий поєдинок другого кола з Дніпром. І хоча команди посідають різні місця у турнірній таблиці, проте серед глядачів було чимало оптимістів, котрі сподівалися на сприятливий підсумок гри "пульсарівців" з дніпрянами. Як виявилося, цей, здавалося невиправданий, оптимізм, мав підґрунтя. І назва йому – командні дії і бійцівський характер рівнян. Не завадили перемозі у кадрові втрати – закінчилася оренда Пульсаром у Хіміка Дмитра Антонця (він, за неофіційною інформацією, продовжить кар’єру у Сімферополі), знову не було у складі і Андрія Артимовича.
 
Вже перші миттєвості зустрічі засвідчили про непримиренність суперників – команди обмінялися декількома невдалими атаками, аж поки Ілля Шемосюк влучним пострілом здаля не відкрив рахунок. В одній з наступних атак Станіслав Тимофєєнко відповів тим же, а ось надалі на майданчику запанували рівняни. Трьохочкове влучання В’ячеслава Ковалевстького та шість поспіль пунктів у виконанні Анатолія Дубнюка – і вже перевага господарів досягла 9 очок – 12:3. Надалі гра дещо вирівнялася, а рахунок почав калейдоскопічно змінюватися. Проте ініціатива залишалася на боці господарів – як і перша чверть. У ній "пульсарівці" набрали майже рекордні для себе тридцять пунктів, натомість пропустивши лише 21-е.

А ось друга чверть розпочалася трьома поспіль влучними атаками дніпрян, у яких вирізнявсч Мартіна Андрюкайтіс. І перевага рівнян майже розтанула – 20:28. Спроби господарів стримати гостей не мали особливих успіхів, і дуже швидко Дніпро зумів вийти у лідери – спочатку 32:31, далі – вже 38:34. Вдало увійшов у гру Олександр Панченко, який за декілька хвилин записав до свого активу один середній кидок, і два – здаля. Та варто було підопічним Дениса Журавльова трішки розслабитися. як тут же були покарані. Троьохочкове влучання Павла Улянка та результативний перехват Іллі Шемосюка – і господарі подновлюють лідерство. Ще декілька хвилин напруженого протистояння - і на велику перерву команди пішли з мінімальним лідерством Пульсара – 45:44.

Отож, друга половина зустрічі обіцяла глядачам цікаву боротьбу. І передчуття вболівальників не обмануло – одразу після відпочинку на майданчику зав’язалося напружене протистояння, у якому віддати комусь перевагу було складно. Кожен з гравців обох команд демонстрував приклади самовіддачі, часто-густо боротьба продовжувалася не лише в повітрі, а й на паркеті. Тому табло переважно демонструвало рівність. І лише за рахунку 54:54 підопічні Михайла Перевєрзія зуміли зробити міні-ривок: Улянко і Полторацький вдало реалізували штрафні, а Шемосюк – трьохочковий кидок. На такий "випад" господарів гості відповіли лише одним штрафним кидком Джейсона Кроу, тому на вирішальну чверть команди вийшли за переваги Пульсара – 61:55.

У заключній чверті характер гри мало що змінився. Гравці обох команд чимало помилялися, тому ситуація на майданчику змінювалася динамічно. Тим не менше, рівняни навіть спочатку збільшили перевагу вже до дев’яти пунктів (72:63), чому посприяли два влучання з-під кільця Артема Шелухи та фантастичний "трюльник" Ковалевського. Саме цей кидок, який підняв зі своїх місць чи не всіх глядачів, додав упевненості гравцям Пульсара. Хоча в останні хвилини матчу рівняни через п’ять фолів не дорахувалися Дубнюка та Шемосюка, а у дніпрян розігрався Лєбєдєв (три трьохочкові влучання), однак господарі ціною неймовірних зусиль утримували лідерство. А гравці Дніпра, намагаючись врятувати ситуацію, почали невиправдано поспішати. Тому і відсоток реалізації у них не вражав. І коли за 16 секунд до фінального свистка Артем Шелуха реалізував один з двох штрафних кидків, стало зрозуміло – дніпряни поїдуть додому переможеними. За час, що залишився, вони відіграли лише чотири пункти, причому один з них – коли вже основний час закінчився. І коли Лінас Лєкавічус виконував штрафні кидки, господарі вже приймали поздоровлення. Отож, доволі несподівана для баскетбольної України перемога одного з аутсайдерів над середняком Суперліги - 80:77.

Тим не менше, якщо проаналізувати статистику зустрічі, то виграш рівнян вже не такий несподіваний. Господарі мали перевагу під щитами (46 підбирань проти 38), краще реалізовували штрафні (76 відсотків проти 71) і двохочкові (48 відсотків проти 41) кидки. А основне – підопічні Михайла Перевєрзія більше прагнули перемоги, тому і заслужили гарячих аплодисментів після фінальної сирени. Дніпряни ж, як здалося, просто недооцінили суперників.

Пульсар
- Днепр - 80:77 (30:21, 15:23, 16:10, 19:22) 


П: Шемосюк (17), Рябинин (4), Улянко (12 + 9 подборов + 5 передач), Ковалевский (10 + 7 подборов), Дубнюк (13 + 8 подборов) - старт; Полторацкий (13 + 4 потери), Шелуха (11 + 9 подборов), Коваль (0)

Д: Кроу (10), Лебедев (14 + 5 потерь), Иванов (0), Тимофеенко (3), Андрюкайтис (22 + 12 подборов) - старт; Панченко (10), Глазырин (9 + 5 подборов), Лекявичус (5 + 5 передач), Корниенко (4 + 5 подборов + 3 перехвата), Козлов (0).
Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
Гость, iSport.ua
Гость
08 февраля, 14:42
Нарешті. Гарна гра, дивився в живу. Ось, що робить з людьми весіля :-)
yellowblue, iSport.ua
yellowblue
31 января, 20:19
А чего сразу если Пульсар выиграл, то команда-соперник опозорилась? В Ровно Пульсар всегда играет хорошо, правда, не со всеми.
ВАдя..., iSport.ua
ВАдя...
30 января, 18:09
Пульсар супер!!!!!!!!!!!!1
khudyegor, iSport.ua
khudyegor
30 января, 16:27
Днепр- позор! Иванова гнать из команды!
Гость, iSport.ua
Гость
30 января, 16:04
Valiker он-лайн
30 января, 15:51

Ты таблицу давно смотрел? Может там неуважение, а не в заголовке?
Valiker, iSport.ua
Valiker
30 января, 15:51
уряя! могем, значит!)
а вот заголовок статьи неуважение к пульсару.
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

НОВОСТИ РАЗДЕЛА
все новости iSport.ua - новости
ГОЛОСОВАНИЕ
все опросы
Чем вам, прежде всего, запомнится прошедший сезон Суперлиги?
Невероятными 100% побед Химика
Финансовыми трудностями в клубах группы "Приват"
Массовой миграцией украинцев за рубеж
Спасением МБК Николаев от прекращения существования
Удивительным третьим кругом в исполнении львовской Политехники
Сенсационным вылетом Будивельника от Днепра в полуфинальной серии
Чем-то иным

Украина. Суперлига

  02 мая 2016  



 
 

Суперлига Фаворит Спорт

     
# команда в п о
1.  БК Кривбасс 25 5 55
2.  Динамо 21 9 51
3.  Химик 23 4 50
4. Черкасские Мавпы 17 12 46
5. БК Запорожье 13 18 44
6. МБК Николаев 13 15 41
7. БК БИПА 12 17 41
8. Волыньбаскет-WOG 4 26 34
9. БК ИНФИЗ 3 25 31
 
 
 

 
 

Суперлига 

 
# команда в п о
1.  Днепр 13 1 27
2. Будивельник 11 3 25
3. Галичина 8 6 22
4. Кремень 8 6 22
5. Говерла 7 7 21
6. БК Харьков  6 8 20
7. Хортиця 2 12 16
8. БК Одесса 1 13 15
ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

Сервисы: Деньги с карты на карту

Отдел продаж Digital рекламы: reklama@umh.com.ua; Тел: +38 (044) 207-33-05, +38 (044) 207-97-00

Новости Футбола | Новости Украины | Автоновости | КП в Украине | Газета «Команда»

i.ua Rambler's Top100