Шахматы. Иванчук: "Без проблем вывез деньги с Кубы"

02 июля 2010, 12:46
Львовский гроссмейстер, в четвертый раз став победителем Мемориала Хосе Рауля Капабланки на Кубе, на несколько дней наведался в Украину. А уже сегодня Иванчук стартует в Греции в очередном турнире.
Шахматы. Иванчук: "Без проблем вывез деньги с Кубы" Львовский гроссмейстер, в четвертый раз став победителем Мемориала Хосе Рауля Капабланки на Кубе, на...
Василий Иванчук, chessvibes.com
- Василю Михайловичу, таке враження, що на Кубі ви перемогли на одному подиху?

- Це лише враження. Повірте, були важкі партії, особливо з Домінгесом. Шоста партія теж складалася непросто. Хоча загалом усе минуло дуже добре. На Кубі мені справді щастить.

- А гра у цій країні має свою специфіку?

- По-перше, дається взнаки клімат. Там дуже спекотно! А ще помітні наслідки комуністичного правління. Є певні нюанси в побуті, психології людей. Відчувається, що країна перебуває в економічній блокаді.

- Учасників турніру не знайомили з Фіделем Кастро?

- Ні, він уже дуже старенький. Коли був молодший, то постійно відвідував шахові турніри, а сьогодні він відійшов як від державних, так і від спортивних справ.

- В Інтернеті з'явилось повідомлення, що у вас виникли проблеми, коли ви намагались вивезти з Куби гроші, які отримали за перемогу у турнірі...

- Це неправда. Ніяких проблем із цим у мене не було. Хтось наплутав і написав нісенітницю.

- Чи був час скупатися в океані?

- Якби виникло бажання, можна було викроїти для цього годинку-другу. Але в мене було натхнення до шахів, тож я використовував його максимально.

- Ви завжди були першим номером серед українських гросмейстерів у рейтингу ФІДЕ. Нині ваше місце несподівано посів Павло Ельянов...

- Він успішно зіграв у Гран-прі ФІДЕ, тож нічого дивного. Мені це не створює дискомфорту.

- З ким із гросмейстерів у вас найтепліші стосунки?

- Я не скажу, що в мене дружні стосунки з провідними гросмейстерами. Усе ж таки багаторічна конкуренція за шахівницею накладає свій відбиток. У таких умовах важко підтримувати дружні стосунки. Ввічливі, коректні, ділові - так. А дружні - ні.

- Українські гросмейстери останнім часом нарікали на бездіяльність керівництва нашої Федерації, а відтак на те, що наші шахи деградують...

- Я гадаю, що шахи таки розвиваються. Ви погляньте на індивідуальні виступи наших гросмейстерів. Їхні результати говорять самі за себе.

- Недавно змінилося керівництво Федерації. Різницю відчули?

- Ще ні, бо минуло надто мало часу після їх ротації. Але цілком можливо, що це піде на користь нашим шахам.

- Чи бувають дні, коли ви не думаєте про шахи?

- Бувають. Після турнірів, коли є пауза, дозволяю собі відволіктися. Люблю прогулятись на свіжому повітрі, перечитати книгу. Це мій відпочинок.

- Який ваш наступний турнір?

- Другого липня в Греції починається чемпіонат серед їхніх клубів. Гратиму за одну з місцевих команд. Це триватиме до 12 липня. Далі в мене тривала пауза в змаганнях, тож буде час подумати про шахову Олімпіаду, де я виступатиму у складі збірної України.
Источник: expres.ua
Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
цика, iSport.ua
цика
02 июля, 20:56
Незвашаючи на те, що він програв Пономарьову у фіналі ЧС, вважаю саме Іванчука найкращий та найстабільнішим шахістом України
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

НОВОСТИ РАЗДЕЛА
все новости iSport.ua - новости

ГОЛОСОВАНИЕ
все опросы
Спортсмен года в Украине
Элина Свитолина (теннис)
Александр Усик (бокс)
Георгий Зантарая (дзюдо)
Елена Костевич (пулевая стрельба)
Ольга Саладуха (тройной прыжок)
Игорь Северин (самбо)
Дарья Зевина (плавание)
Сергей Фролов (плавание)
Юлия Ткач (вольная борьба)
Олег Верняев (спортивная гимнастика)
Юрий Чебан (гребля)
Ольга Харлан (фехтование)
Анна Ризатдинова (худ. гимнастика)
Богдан Бондаренко (прыжки в высоту)
Юлия Джима (биатлон)
Валя Семеренко (биатлон)
Вита Семеренко (биатлон)
Елена Пидгрушная (биатлон)
Василий Ломаченко (бокс)


ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

Сервисы: Деньги с карты на карту

Отдел продаж Digital рекламы: reklama@umh.com.ua; Тел: +38 (044) 207-33-05, +38 (044) 207-97-00

Новости Футбола | Новости Украины | Автоновости | КП в Украине | Газета «Команда»

i.ua Rambler's Top100