Футзал. Вахула: "Нравится игра Шумахера"

22 июня 2010, 13:50
Бывший игрок сборной Украины Роман Вахула, перешедший недавно из львовского ТВД в донецкий Шахтер, - об акклиматизации в новой команде и планах на будущее.
Футзал. Вахула: "Нравится игра Шумахера" Бывший игрок сборной Украины Роман Вахула, перешедший недавно из львовского ТВД в донецкий Шахтер, - об акклима...
Роман Вахула (справа), uragan.if.ua
- Романе, як виник варіант із Шахтарем і чому ти вирішив після шести років виступів за ТВД змінити команду?

- Мій контракт закінчився 3 червня, однак уже два місяці до того моменту я не тренувався зі своєю колишньою командою. Мені не відомо, звідки керівництво Шахтаря дізналося, що я вже не тренуюся разом із ТВД. Відтак, керівництво донецької команди запропонувало мені перейти в їхній клуб, повідомивши, що цікавляться мною. Я обіцяв подумати, а через тиждень, доки тривали переговори, ми домовилися. Я поїхав до Донецька на три дні та підписав дворічний контракт із Шахтарем. Чому перейшов до Шахтаря? Все дуже просто. У ТВД я провів шість років, тому хотів щось змінити, та ще й контракт закінчився, у цей момент виник варіант із донецьким клубом.

- А від інших львівських команд пропозицій не надходило?

- Окрім Шахтаря, були інші пропозиції, не хочу називати, які саме...

- З новими партнерами по команді вже познайомився?

- Так. Я й раніше знав хлопців із Шахтаря. Після тренування у складі Гірників більш-менш познайомився.

- Раніше ти виступав виключно за команди із Західної України. А чи встиг адаптуватися до нового міста та дещо іншого менталітету мешканців Сходу України?

- Ще не зовсім звик, бо провів у Донецьку лише кілька днів. Планую детальніше познайомитися з Донецьком з 4 по 9 липня, коли буде збір команди, до цього моменту мені мали б підшукати житло в Донецьку. Тоді й звикатиму до Східної України.

- Особисто перед собою, які завдання ставиш у новому клубі?

- Лише максимальні. Я спілкувався з керівництвом команди, з головним тренером Ігорем Москвичовим і зрозумів, що Шахтар - клуб, який ставить максимальні завдання - чемпіонство.

- Свого часу тебе залучали до лав збірної України, ти виступав на чемпіонаті світу у Бразилії. Однак віднедавна тебе у збірну не запрошують. Як вважаєш, із переходом у Шахтар виклик у збірну більш реалістичний?

- Зроблю все, щоб мене й надалі запрошували у збірну України. Буду доводити це своєю грою та працювати на максимумі на тренуваннях, аби знову повернутися до лав збірної.

- За Шахтар виступають бразильці. Чи легко тобі буде адаптуватися до латиноамериканського стилю футболу донецького клубу?

- Зараз важко відповісти. Докладатиму максимум зусиль, а час покаже.

- Як плануєш провести літню відпустку перед Шахтарем?

- Справді, у мене зараз місяць відпустки. Якщо чесно, то ще не визначився. Зараз моя дружина закінчує Львівський національний університет імені Івана Франка, потім поїдемо разом кудись відпочивати. Проте, куди саме, ще не визначився.

- Яке у тебе хобі?

- Люблю пограти у боулінг чи більярд, або ж відпочивати на природі. Назагал, як такого хобі у мене немає.

- У тебе є гравці, на гру яких ти рівняєшся або рівнявся?

- В Україні мені дуже імпонувала гра теперішнього мого головного наставника Ігоря Москвичова, Олександра Косенка. А от у Європі подобається гра бразильця Шумахера, який грає за іспанський Інтер Мовістар.

- Які команди цього сезону боротимуться за чемпіонський титул?

- Окрім донецького Шахтаря, на мою думку, дві львівські команди - Тайм та Енергія, а також івано-франківський Ураган і харківський Локомотив.

- Є відомості про те, що зараз хочуть трохи змінити правила - грати тайм не по 20 хвилин, як було раніше, а по 25. Твоє ставлення до цього?

- Немає нічого поганого у тому, що можна буде більше часу проводити на майданчику. Забиватимуть більше голів, а це для глядачів цікавіше та піде тільки на користь українському міні-футболу.

- А гравці не втомлюватимуться?

- Можливо, але все залежатиме від того, наскільки гравці команд будуть підготовлені до сезону. Адже зараз є час, аби підбирати у передсезонній підготовці відповідні навантаження. Гадаю, що не повинно бути великої втоми. От, наприклад, в Росії команди грають по 25 хвилин, і все гаразд.

- Твої екс-одноклубники по ТВД Дмитро Сільченко та Андрій Мельник змінили клуб. Вони, як і ти, гратимуть за команду з Донбассу, Єнакієвець із Єнакієвого...

- Вони задоволені своєю новою командою, я з ними спілкувався. У них, як і у мене, все гаразд.

Источник: Газета Ратуша


Комментарии
комментариев нет, пока...
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

НОВОСТИ РАЗДЕЛА
все новости iSport.ua - новости

 
 

Футзал. Экстра-лига

# команда и о
1. Локомотив 18 46
2. Спортлидер 18 39
3. ЛТК 18 34
4. Кардинал 18 33
5. Энергия 18 29
6. Ураган 18 27
7. Титан-Заря 18 20
8. Лукас 18 18
9. СумДУ 18 8
10. Приват 18 5

 
 

Экстра-лига. Бомбардиры

# Игрок Г (И)
1. Дмитрий Калуков (Спортлидер) 22  (20)
2. Роман Бакум (Приват)  19 (18)
3. Валентин Цвелых (Лукас)  18 (18)
ГОЛОСОВАНИЕ
все опросы
Спортсмен года в Украине
Элина Свитолина (теннис)
Александр Усик (бокс)
Георгий Зантарая (дзюдо)
Елена Костевич (пулевая стрельба)
Ольга Саладуха (тройной прыжок)
Игорь Северин (самбо)
Дарья Зевина (плавание)
Сергей Фролов (плавание)
Юлия Ткач (вольная борьба)
Олег Верняев (спортивная гимнастика)
Юрий Чебан (гребля)
Ольга Харлан (фехтование)
Анна Ризатдинова (худ. гимнастика)
Богдан Бондаренко (прыжки в высоту)
Юлия Джима (биатлон)
Валя Семеренко (биатлон)
Вита Семеренко (биатлон)
Елена Пидгрушная (биатлон)
Василий Ломаченко (бокс)


ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

Сервисы: Деньги с карты на карту

Отдел продаж Digital рекламы: reklama@umh.com.ua; Тел: +38 (044) 207-33-05, +38 (044) 207-97-00

Новости Футбола | Новости Украины | Автоновости | КП в Украине | Газета «Команда»

i.ua Rambler's Top100