Волейбол. Галицкий: "Сейчас в Европе появилась мода не платить"

20 июня 2010, 15:15
Заслуженный тренер Украины Богуслав Галицкий - о своей Волыни, женской сборной Украины и мытье волейболистками окон в заграничных ресторанах.
Волейбол. Галицкий: "Сейчас в Европе появилась мода не платить" Заслуженный тренер Украины Богуслав Галицкий - о своей Волыни, женской сборной Украины и...
Богуслав Галицкий, v-ball.io.ua
- Богуславе Андрійовичу, чи не втратить луцька команда своїх лідерок у міжсезоння?

- Щоб дівчата перейшли в інші команди, треба, щоб їх туди запросили. Якщо я їм почну шукати команду, вони у ту команду підуть на пташиних правах і будуть там ніхто. Потрібно, щоб не я їм шукав команду, а нова команда шукала їх. Поки що їх ніхто нікуди не запрошує. Ні один клуб у це міжсезоння не зацікавився ні Молодцовою, ні Довгополюк.

Зізнаюся, що минулого року Анею Довгополюк цікавилася Сєвєродончанка (чемпіон України-2008/09, до того ж тренер національної збірної України Володимир Бузаєв є і головним тренером команди з Сєвєродонецька. - Авт.). А перейшла б Аня у Сєвєродончанку, могла б і не поїхати на чемпіонат Європи, бо президент цього клубу багатьох своїх гравців на відбір до фіналу континентальної першості не відпустив.

Якщо хтось знаходить собі за кордоном нову команду тишком-нишком, вони у перервах між тренуваннями в ресторанах вікна миють. Бо такі гравчині ніхто, безправні. І клуб, з якого вона втекла, теж за таку не постоїть. Зараз у Європі з'явилася мода не платити. Тим більше якщо команда не виконує завдання, перед нею поставлене. Справді, за що платити? За те, що вилетіли в нижчу лігу чи втратили медалі?

Двоє дівчат з України, котрі грали у Франції, досі чекають на зарплату, хоч чемпіонат уже давно скінчився. Їм сказали: контракт до липня. Поїхати додому? У Францію уже можуть не впустити. Тоді гроші точно пропали. Доводиться сидіти в Франції до липня, чекати на подачку і підробляти невідомо де.

Але коли гравця запрошує клуб, коли клуб добивається, щоб саме цей гравець захищав його кольори, контракт зовсім інший, у ньому обумовлено абсолютно все: і підняття зарплати після здобуття успіху, і пониження зарплатні при вильоті у нижчий дивізіон.

- Чому легіонери не хочуть їхати грати за національну команду? І чи будуть легіонери, на вашу думку, грати за Україну на фінальній стадії Євро-2011?

- Чому не хочуть? Бо якщо, скажімо, гравчиня травмувалася, вона робить операцію за свої гроші. Бо з кожним гравцем національної збірної повинен укладатися контракт, а він не укладається. У тому числі не було укладено контракту ні з Молодцовою, ні з Довгополюк. А міжнародний страховий медичний поліс вони отримали? Теж ні.

У цивілізованих країнах як? Якщо гравчиня отримала травму у матчах за національну збірну, не за свої гроші вона себе лікує, і не клуб її лікує своїм коштом. Усі витрати бере на себе чи то національна збірна, чи то національна федерація волейболу, чи то спортивне міністерство; вони ж, а не клуб, виплачують зарплату протягом тих місяців, протягом яких гравець недієздатний. Як тільки у нас так буде - у збірній України гратимуть найсильніші, і ми претендуватимемо на місця, щонайменше не нижчі тих, що дозволяють брати участь в Олімпійських іграх. Поки що наші гравці відстоюють честь головної команди країни власним коштом і на свій страх та ризик.

- До серйозного європейського чемпіонату наші дві представниці у головній команді держави поки що не готові, незважаючи на те, що та ж Молодцова була однією з кращих у національній збірній?

- Ні. Їм треба завоювати авторитет. Що вони здобули? Бронзові нагороди національного Кубка для Європи - дрібниці. Є фінальна стадія чемпіонату Європи 2011 року. Є чемпіонат України, який треба виграти. А є, повторюся, можливість поїхати заробітчанками за копійки, чотири дні тренуватися і три - посуд мити. Який шлях обрати за кордоном: мити посуд чи піти на професійну зарплату і займатися лише волейболом? Звичайно що другий. Але щоб стати на цей шлях, треба досягнення. Треба, щоб дівчата боялися втратити місце в основі свого клубу. Щоб була внутрішня конкуренція, ми нині посилено займаємося дівчатами 1992-1993 років народження.

У себе в команді Довгополюк - лідер, а в збірній - на заміні, бо там і без неї зібралися високотехнічні дівчата, котрі грають у складний волейбол. Але однаково я задоволений. Бо у волинського волейболу багато заздрісників, і їм втерли носа. Навіть у збірній спочатку думали, що Молодцову та Довгополюк Бузаєв викликав, так би мовити, по блату. А вони приїхали і довели, що можуть стати кращими.

Сокращенная версия интервью

Комментарии
комментариев нет, пока...
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

НОВОСТИ РАЗДЕЛА
все новости iSport.ua - новости

ГОЛОСОВАНИЕ
все опросы
Спортсмен года в Украине
Элина Свитолина (теннис)
Александр Усик (бокс)
Георгий Зантарая (дзюдо)
Елена Костевич (пулевая стрельба)
Ольга Саладуха (тройной прыжок)
Игорь Северин (самбо)
Дарья Зевина (плавание)
Сергей Фролов (плавание)
Юлия Ткач (вольная борьба)
Олег Верняев (спортивная гимнастика)
Юрий Чебан (гребля)
Ольга Харлан (фехтование)
Анна Ризатдинова (худ. гимнастика)
Богдан Бондаренко (прыжки в высоту)
Юлия Джима (биатлон)
Валя Семеренко (биатлон)
Вита Семеренко (биатлон)
Елена Пидгрушная (биатлон)
Василий Ломаченко (бокс)


ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

Сервисы: Деньги с карты на карту

Отдел продаж Digital рекламы: reklama@umh.com.ua; Тел: +38 (044) 207-33-05, +38 (044) 207-97-00

Новости Футбола | Новости Украины | Автоновости | КП в Украине | Газета «Команда»

i.ua Rambler's Top100